Welkom op mijn website

Mijn naam: Corine de Ridder

Mijn Hobby: Webdesign

 

In 2004 ben ik begonnen met het maken van een website en heb mij hier door de jaren heen meer in ontwikkeld.

Eigenlijk is het allemaal begonnen met de pc-game The Sims. Door de Sims ben ik Sims-kleding gaan "ontwerpen". Het leek mij leuk om deze kleding met andere Simmers te kunnen delen en daarom heb ik toen een gratis site opgestart: Simmy Fashion. Hier konden de andere Simmers downloaden wat zij leuk vonden en maakte ik ook op verzoek kleding na.
Deze site heb ik toen gemaakt met Frontpage. Een handig programma om het mee te leren maar na een tijdje liep ik toch tegen wat beperkingen aan.

Via mijn moeder ben ik betrokken geraakt bij sdcdarts.com. Dit is de website van de Schiedamse Darts Competitie. Mijn moeder hield met behulp van Frontpage deze site bij, maar had wel eens wat moeite om iets te veranderen. Ik ben haar toen gaan helpen en uiteindelijk heb ik zelfs de site van een nieuw uiterlijk voorzien.

Ook een vriendin van mij had haar eigen website, Potger Design. Zij wilde haar website tweetalig maken en vroeg mij te helpen om dit te realiseren. In mijn ogen was dit een hele professionele website en daar kon ik ook weer veel van leren, zoals formulieren maken met PHP. Ook ben ik me toen in het programma Dreamweaver gaan verdiepen waarbij ik de beperkingen niet meer had die ik bij Frontpage tegen kwam.

Nadien heb ik mijn eigen website CorineDeRidder.nl opgestart, heb ik de SDC site van mijn moeder nog een aantal transformaties gegeven en heb ik ook voor anderen een website gestart.
Nog steeds werk ik met Dreamweaver. De ontwikkeling door de jaren heen is in mijn portfolio aardig te zien, maar er is nog zo veel dat ik niet weet, er valt nog veel te ontdekken op het gebied van webdesign. En het blijft een leuke uitdaging om websites steeds mooier en beter te maken.